Wij bieden nog veel meer!

Dynamisch Testen

Onderzoeken naar het leerpotentieel van een kind/jongere gaan meer en meer een onderdeel uitmaken van bestaande testmethoden. Dit vergt een nieuwe manier van testen, namelijk testen om het potentieel (=dynamisch) van een kind in beeld te krijgen, in tegenstelling tot ‘wat kan een kind nu?’ (=statisch).

Bij deze testen wordt ieder kind individueel bekeken op zijn leerbaarheid. Leerbaarheid is dan met name de mate waarin een leerling profijt weet te trekken uit leerervaringen. Een test naar wat een kind/jongere zou kunnen! Dit pleidooi voor onderzoek naar leerpotentieel is gebaseerd op het concept ‘Zone van de naaste Ontwikkeling’, waarbij men werkt met taken die een probleemkarakter hebben. Onder leerpotentieel verstaan we dan de mate van de transfer van het geleerde uit de trainingsfase in de posttest en de hoeveelheid hulp die wordt geboden tijdens deze trainingsfase.

Interesse? Meer informatie via de traject-coördinator

Xperience 2gether

In de regel blijkt er een steeds grotere behoefte te ontstaan om elkaar ontmoeten, aan sociaal contact op een ontmoetingsplek zonder verplichtingen. Een vrijblijvende, ongedwongen manier leeftijdsgenoten ontmoeten en samen te ontspannen. Meer informatie: website xperience 2gether of via stiekmtrots

TypeToppers

Ga eens na hoeveel tijd jij achter de computer zit! Dan is het handig als het typen snel en goed gebeurd. In 12 lessen leer je in een goede houding, vlot met zo min mogelijk fouten typen. Daarna doe je examen. Belangstelling? Meer informatie: website typetoppers

Stuif Ez In

Een club, ontmoetingsplek voor jongeren van 16 - 24 jaar. In ontwikkeling ...

Kindertekeningen vertellen

Ben je geïnteresseerd in wat de lijnen, rondjes en stippen betekenen? Het dak van een huis of een boom; wat kun je daaruit aflezen?
Die gezinstekening, wat vertelt deze tekening nu toch allemaal?

Heb je kinderen of werk je met kinderen?
Kinderen tekenen vaak en veel. Zij vertellen aan ons, de volwassenen, via hun tekenen wat er in hun gedachten speelt en hoe ze zich voelen. Het is reuze interessant om te leren om op een andere manier naar de tekening(en) te kijken en wat ze daarmee vertellen.

Het is mogelijk een tekening voor te leggen aan een professional. Of wil je liever zelf anders naar de tekening kunnen kijken? We organiseren regelmatig workshops waarvoor je je aan kunt melden. Ook is het mogelijk een workshop voor een groep of bedrijf op locatie te organiseren. De duur van een workshop bedraagt ca. 2 uur.

Over Leven met Verlies

In het leven krijgen we allemaal te maken met verlies door o.a. dood, scheiding, werk of anders. Iedereen gaat er op een eigen manier mee om.
Rouwbegeleiding en/of rouwverwerking kan ondersteuning bieden in deze situaties. Een professional kan u hierbij terzijde staan.
Naast de mogelijkheid tot directe begeleiding worden er workshops georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp rouw. Door het volgen van de workshop krijg je meer inzichten in het proces van rouw en de omgang ermee. We organiseren periodiek een workshop waarvoor je je aan kunt melden. Ook is het mogelijk een workshop voor een groep of bedrijf op locatie te organiseren.
Tijdens de workshop is er specifiek aandacht voor het rouwproces bij kinderen. Een workshop duurt ca. 2 uur. Informeer naar de mogelijkheden.

NLP Systemisch Coachen

Creëer meer rust en plezier in je leven

Droom jij van meer rust en plezier in je leven? Pieker je veel en loop je steeds rondjes op dezelfde rotonde in je hoofd. Je hebt al van alles geprobeerd, maar je hebt het gevoel dat je niet verder komt. Je wordt behoorlijk moe van jezelf. Je hebt gedoe met je partner of met je kind of met collega’s op je werk en je relaties lopen niet, zoals jij het graag wilt. Herken jij je hierin? Ben je toe aan een verandering? Dan is een kort traject NLP systemisch coaching wellicht iets voor jou! Lees verder...