Geslaagde Zorgmarkt 2024

Geslaagde Zorgmarkt

De door het SDF georganiseerde zorgmarkt op 3 juli is goed bezocht. Eduzon was daar een van de ongeveer 85 zorgaanbieders. Zo’n 350 bezoekers, voornamelijk verwijzers uit de provincie passeerden de keamen. Bij Eduzon ging de belangstelling vam de bezoekers vooral uit naar de Dynamische Test en Xperience 2gether. Meer informatie hierover is op onze site te vinden.


Onderstaande tekst is overgenomen van de website van het SDF!:

Wat een geweldige dag was het gister tijdens de zorgmarkt én Fryske Regiovisie Jeugdhulp! Zo’n 350 bezoekers kwam samen om het te hebben over onze Fryske jeugd. Ook vierden we de start van de nieuwe inkoop Jeugdhulp van SDF.

Wethouder Nathalie Kramers verwelkomt aan het begin van de middag bestuurders van jeugdhulpaanbieders, wethouders, beleidsambtenaren en andere betrokkenen van de Fryske Regiovisie Jeugdhulp. Samen kijken we hoe we een praktische en concrete invulling kunnen geven aan de Regiovisie. Ben Tiggelaar nam de bezoekers mee in leiderschap, verandering en gedrag. 

Dr. Ben Tiggelaar vroeg bezoekers o.a. wat volgens hen de grootste uitdaging is voor de Fryske Regiovisie 2023-2026. ‘Het naar de praktijk brengen van beleid, samenwerken en vertrouwen, betaalbare en toegankelijke jeugdzorg en versnippering van het huidige zorglandschap’. Dit waren een aantal van de antwoorden die werden gegeven. Mooie concrete antwoorden waar alle betrokken graag aan willen werken om echt invulling te geven aan de Fryske Regiovisie Jeugdhulp. De komende tijd gaat SDF hier volop mee aan de slag. 

Ondertussen zette meer dan 85 jeugdhulpaanbieders hun kraam klaar voor de zorgmarkt. Wat ontstonden er mooie gesprekken tussen jeugdhulpaanbieders onderling en met verwijzers! Samenwerken en verbinding kwam ook hier weer duidelijk naar voren. Want samen kun je meer betekenen dan alleen. 

Programmamanager Madieke Wiegersma: “Wat was het een prachtige dag. Dit geeft weer volop energie om met elkaar aan de slag te gaan voor onze Fryske jeugd en gezinnen”. 

Dank allemaal voor deze ontzettend geslaagde dag!