2016-06/rrf-bz-e-008 2016-06/rrf-bz-e-007

Levensloopbegeleiding

Onze begeleiding volgt de levensloop van onze cliënten en sluit daarop aan. Iedere levensfase roept immers nieuwe behoeften op. Zelfredzaamheid staat voorop. Wij leren kinderen en volwassenen om de eigen ontwikkeling te sturen.

Wie bij ons komt, leert in de eerste plaats om zichzelf te accepteren, zichzelf te handhaven en met zichzelf om te gaan. Indien nodig, verwijzen wij naar de juiste training elders. Wij beschikken over een breed netwerk, waarin heel veel mogelijk is en waarin een goede afstemming altijd voorop staat. Evenals het juiste antwoord op de behoefte van deze ene persoon.

Tijdens onze begeleiding delen we onze kennis met betrekking tot de ontwikkeling van dit kind of deze jongere met de betrokkenen. We laten zien hoe we deze kennis inzetten in onze begeleiding en hoe de ander dit in echte situaties kan gebruiken. We werken ook hierdoor samen aan ontwikkeling. 

De basis van onze levensloopbegeleiding is mediatie. Wij werken daarbij met het gedachtengoed van Feuerstein, Meichenbaum en het concept Mediërend Leren’. Wilt u hier meer over weten? Onze mediërende levensloopbegeleiding is op dit moment onderwerp van een promotieonderzoek aan de RUG.

Behalve levensloopbegeleiding, bieden wij ook Feuersteintraining, weerbaarheidstraining, zelfredzaamheidstraining en samenspel.