2021-03/img-9169-2

Fietsen voor autisme

Fietsen door het Friese landschap voor het autismefonds

Stichting Eduzon start zaterdag 27 maart met de verkoop van twintig zelf opgezette fietsroutes door Friesland. Dit ter gelegenheid van Autismeweek 2021. Met de opbrengt van de digitale routeboekjes wil Eduzon een bijdrage leveren aan het Autismefonds. 

De 27 fietsroutes voeren langs officiële ANWB-knooppunten en zijn samengesteld door twee fietsfanaten van Eduzon. Het aantal kilometers per route is gerelateerd aan de vorm van autisme: hoe zwaarder de stoornis, hoe korter de route. Je hoeft natuurlijk niet tijdens de Autismeweek zélf te fietsen. Je kunt fietsen wanneer jij dat wilt. 

Langs woonplaatsen van cliënten
In totaal zijn er routes van 20 tot 75 kilometer, dus fietservaring is niet noodzakelijk. De Nederlandse Vereniging Autisme (NVA) organiseert zelf een fietstocht van Friesland naar Limburg ten gunste van het Autismefonds. Wat zij in het groot doen kan Eduzon in het klein, voor een breder publiek. Daarom hebben we de koppen bij elkaar gestoken en routes uitgestippeld die zoveel mogelijk door of langs de woonplaatsen van onze cliënten en/of opdrachtnemers gaan. 

Aanmelden
Zin om mee te fietsen en om het goede doel te ondersteunen? Meld je dan aan via onderstaand formulier. Na ontvangt van je aanmelding sturen wij jou een berichtje met een betaalkenmerk. Is de betaling binnen, dan sturen wij z.s.m. de prachtige fietsroutes naar je op. De actie loopt van 27 maart tot en met 31 juni 2021